Totaal aantal pageviews

dinsdag 12 april 2011

Harige Harrie's

Het eerste bakje aardbeien is in ons huis gesignaleerd. Op zaterdagochtend in de aanbieding bij de plaatselijke supermarkt. Dus aan het ontbijt lekker op een vers wit broodje met een laagje suiker.
We strijden om de grootste rode exemplaren en waren eigenlijk verbaasd dat ze afgeprijsd waren. Sommigen waren nog niet eens rijp. Toch waren we het er overeens dat het bakje in 1x leeg moest. Als je weer terugzet in de koelkast vergeet je zomaar en heb je een bakje Harige Harrie’s in de koelkast staan!
Naast de aadbeien te verorberen op een broodje voordat ze transformeren in deze Harige Harrie’s kun je er ook nog een aantal andere lekkere simpele dingen meedoen.

Aardbeien met balsamico azijn.
Aardbeien
Balsamico azijn
mascerpone
Super simpel. Ontkroon ze van hun groene pruik, was ze, laat uitlekken en marineer ze in een goede hoeveelheid balsamico azijn.
Als je wilt kun je nog een beetje suiker toevoegen.
Ik zet ze dan graag op tafel met wat mascerpone losgeklopt! Zomers smullen!


Aardbeien Romanoff

Vernoemd naar de koninklijke russische familie Romanoff.
Aardbeien, jus d’orange, zwarte peper, slagroom, suiker, aardbeiensiroop, wodka
De aardbeien worden gemarineerd in jus d’orange met cointreau en geserveerd met geslagen room.
Je kan ook een beetje zwarte peper door de room doen met wat aardbeiensiroop, lepeltje wodka, beetje gepureerde aardbeien en suiker.
Doe de gemarineerde aardbeien in een leuke kom en gooi er een klodder aardbeien-slagroommengsel op.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten