Totaal aantal pageviews

dinsdag 12 april 2011

Citroenijs tegen kanker

Helaas heb ik meermalen een visite af moeten leggen naar de kankerafdeling van het ziekenhuis. Menig patiënt werd gefeteerd op een ananas. Dit stekelige wondermiddel schijnt heilzaam te werken voor mensen met kanker. Daar kunnen ze nu een net citroenen aan toevoegen. 
Toch is het nooit te laat om iets aan je citroen consumptie te doen. Het schijnt dat de farmaceutische bedrijven deze informatie niet wereldkundig wil delen, dit zou grote winsten en omzetten in de weg kunnen staan als zij voor deze geel buikige wondertjes een synthetische variant zouden kunnen ontwikkelen. 
Doe in ieder geval je plastic-smaak-maker-citroen met groene dop de deur uit. Deze houdbare citroenvariant moet je in ieder geval vervangen door de echte. Heb je wel eens goed in de fles gekeken nadat hij een jaar je aanrecht heeft opgesiert? 
Er bestaat geen jaarlijkse citroenenoogst omdat de citroenen,ook al zijn ze rijp, gewoon aan de boom kunnen blijven hangen totdat ze nodig zijn voor consumptie. Een nogal milieubewuste boom. Mocht je over een plek beschikken waar deze boom goed kan groeien, wat veelal neerkomt op een zonnige stek in de mediterrannee dan is hij ook nog eens eenvoudig te vermeerderen. Breek een takje af en zet deze in de grond. Ook voor tuinanalfabeten als ik te doen.
Laten wij het maar houden bij extra inname van citroenen. Bijvoorbeeld door elke dag even een scheut vers citroensap in een glas water te doen en op te drinken. 
Pers de citroenen bij kamerptemperatuur en rol ze voor het persen even op en neer op het aanrecht. Zo krijg je zoveel mogelijk van dit goddelijke sap te pakken! Vervang de azijn in een dressing eens door vers citroensap.
Maar ik heb hier een recept waar je gelukkig en vrolijk van wordt en in dit geval is het echt waar dat het eten van citroenen gelukkiger maakt!

Voor heerlijk smeuïg citroenijs.
200 gram suiker
Geraspte schil en sap van 5 citroenen
2 eiwitten
Zout
Doe 5 dl water in een pan met de suiker en breng aan de kook. Laat het ongeveer 10-12 minuten op laag vuur koken totdat het suikerwater stroperig is geworden. Haal de pan van het vuur en laat hem afkoelen. Roer dan de citroensap en -rasp door de suikersiroop. Zet in de diepvries. Als het mensgel begint te bevriezen klop je de eiwitten met een beetje zout stijf.
Spatel het eiwit door het bevroren citroenmengsel en laat verder bevriezen.
Als het bevroren is verdeel over coupes. Lekker als tussendoortje op een warme dag of heerlijk na een maaltijd met meringues.

2 opmerkingen:

  1. citroenijs tegen kanker

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit komt doordat in citroen een hoge dosering vitamine C zit. Dit maakt de celwanden soepeler en dit is belangrijk voor een chemokuur. Als de wanden van de kankercellen zachter zijn kun je ze makkelijker afbreken. Kijk ook eens op www.kanker-actueel.nl hier kun je ook meer vinden over het Moerman dieet, hierin staat onder andere dat vitamine C het lichaam kan ondersteunen bij deze nare ziekte.

    BeantwoordenVerwijderen